Clubs om te trainen

In Duitsland zijn diverse clubs waar Kenko Kempo Karate wordt getraind, zowel voor beginners als gevorderden. De meest complete zijn gevestigd in Wilhelmshaven, Blankenhain en Chiemgau. Nederlnders kunnen er op afspraak terecht voor een les wanneer ze toevallig in de buurt zijn.

In de tweede helft van 2019 is een begin gemaakt met het opzetten van Nederlandse clubs waarin (ook) de Kenko Kempo vorm van een krijgskunst zou worden getraind.
Eind februari 2020 kwam er schot in de zaak, maar het Corona-virus heeft het proces vervolgens plat gelegd.
Hoewel de regels nu langzaam versoepeld worden, is het binnen trainen voor ouderen in ieder geval nog niet aan te raden , ook niet als de sportschollen op 1 juli 2020 weer open zouden gaan.
Buiten trainen zou wel kunnen, maar is erg weersgevoelig. Ook is een effectieve nabespreking dan moeilijk te organiseren.
Beginners moeten dus nog even wachten met in Nederland trainen.
Voor mensen die vroeger al eens een Oosterse krijgskunst hebben beoefend, zijn er al wel mogenlijkheden.

Heb je nog nooit aan karate, judo, taekwondo of een andere krijgskunst gedaan en wil je Kenko Kempo Karate eens proberen, dan kun je al wel het aanmeldingsformulier alvast bekijken, uitprinten en invullen. Dat kun je dan later met je docent (e) bespreken. Misschien moet je ook nog even contact opnemen met je huisarts of medisch specialist.