VITOK

VItale Ouderen door Krijgskunstonderricht is een initiatief van de Nederlandse Federatie voor Krijgskunsten waarmee het onderrichtssysteem Kenko Kempo Karate® kan worden toegepast op de verschillende Oosterse Krijgskunsten voor een drietal doelgroepen:

  1. De volhouders, zij die van jongs af aan zijn blijven trainen, maar op hun 35ste, 50ste of 70ste nadelen ondervinden van de klassieke wijze van trainen;
  2. De herintreders, zij die vroeger een krijgskunst beoefenden en het nu, tientallen jaren later, weer willen gaan doen;
  3. De nieuwelingen, 35gers, 50gers, 70gers en 90gers: zij die altijd al een krijgskunst wilden beoefenen vanwege weerbaarheid, zelfvertrouwen en de gezelligheid van een club, maar nu vrezen te oud te zijn om eraan te beginnen.

In het Kenko Kempo Karate® onderrichtssysteem van witte tot zwarte band worden de harde technieken van een klassieke Oosterse Krijgskunst in de les steeds afgewisseld met rustige QiGong en TaiChi om gewrichten en het hart-longsysteem te ontzien. Bovendien zijn de oefeningen ook geschikt om zittend op een stoel uit te voeren. Zelfbescherming en zelfverdediging zijn aandachtsunten.