VITOK

VITale Ouderen door Krijgskunst is een initiatief van de VITOK-Stichting en de Nederlandse Federatie voor Krijgskunsten waarmee het onderrichtssysteem Kenko Kempo Karate® kan worden toegepast op de verschillende Oosterse Krijgskunsten voor een drietal doelgroepen:

  1. De volhouders, zij die van jongs af aan zijn blijven trainen, maar op hun 35ste, 50ste of 70ste nadelen ondervinden van de klassieke wijze van trainen;
  2. De herintreders, zij die vroeger een krijgskunst beoefenden en het nu, tientallen jaren later, weer willen gaan doen;
  3. De nieuwelingen, 35gers, 50gers, 70gers en 85gers: zij die altijd al een krijgskunst wilden beoefenen vanwege weerbaarheid, zelfvertrouwen en de gezelligheid van een club, maar nu vrezen te oud te zijn om eraan te beginnen.

In het Kenko Kempo Karate® onderrichtssysteem van witte tot zwarte band worden de harde technieken van een klassieke Oosterse Krijgskunst in de les steeds afgewisseld met rustige QiGong en TaiChi om rust te brengen en gewrichten en het hart-longsysteem te ontzien. De oefeningen ook geschikt om zittend op een stoel uit te voeren. Zelfbescherming en zelfverdediging zijn aandachtsunten.
Aandacht voor gelegenheidswapens is eveneens onderdeel van het VITOK-programma.

Hoe ontstond het Kenko Kempo Karate(R) systeem?
Het Kenko Kempo Karate systeem is ontwikkeld door Erich B. Ries die oorspronkelijk van het Shotokan karate komt. In 2008 begon hij een studiegroep die in 2014 uitmondde in een officieel geregistreerde beroepsvereniging, de Kenko Kempo Karate Organisation e.V. De clubs en verenigingen bieden in Duitsland, Oostenrijk en Nederland de Kenko Kempo Karate onderrichtsvorm aan van bestaande klassieke krijgskunsten.

De Nederlandse docenten vindt u op de docentenlijst. De VITOK-licentie voor onderricht in Nederand komt van de Nederlandse Federatie voor Krijgskunsten. De licentie dient om de twee jaar verlengd te worden.
Docenten met hun licentie vind je hier.

VITOK functioneert in Stichtingsvorm

Naar Ouderenkrijgskunst